av Malepaletten

april 25, 2019

Akvarellpapir

Om akvarellpapir

Når du maler med akvarellfarger er papiret vel så viktig som farger og pensel. Papirets evne til å absorbere malingen er en vesentlig del av teknikken. Vi leverer akvarellpapir i bomull eller med fin tremasse av cellulose. Papir i 100% bomull er det beste papiret. Bomullsfibrene er lange, sterke og naturlig absorberende, noe som gjør dem ideelle til produksjon av akvarellpapir. Papir laget med tremasse av cellulose er også gode alternativer. De er vesentlig rimeligere, er syrefrie og har en helt akseptabel kvalitet. Vi selger løse ark i ulike formater og en rekke forskjellige blokker: Limt på en side, hellimt eller i spiralblokk, valget er ditt.

Overflaten på papiret varierer ut fra hvilken overflatestruktur man ønsker

CP – Cold Pressed, not, mat eller medium struktur
Dette er det mest brukte allround-papiret med en middels grov struktur.

Rough eller ru struktur
Dette har en mer variert struktur, som passer for de som vil uttrykke seg på en friere, løsere måte.

HP – Hot Pressed, satine eller glatt
Varmpresset papir har en glatt overflate som egner seg godt til portretter og glatte strøk. Illustratører og miniatyrmalere foretrekker ofte dette papiret som passer spesielt godt for fine detaljer.

Våre ulike akvarellpapir

Vi leverer mange ulike typer akvarellblokker og akvarellpapir i løse ark, i ulike størrelser og med ulike overflater fra både Arches, Winsor & Newton, Figura, Derwent, Lanaquarelle og Hahnemühle.

 • Arches
  Arches, et av verdens ledende varemrker innen akvarellpapir. Arches akvarellpapir har vi både i løse ark og blokker. Papiret finnes med 3 ulike overflater og er syrefritt i 100% bomull.
 • Winsor & Newton Premium
  En nyhet fra Winsor & Newton – Premium akvarell papir. Kommer i både løse ark og i blokker med 3 ulike overflater og er syrefritt i 100% bomull.
 • Lanaquarelle
  Akvarellpapir fra Lanaquarelle med 3 ulike overflater og i syrefritt 100% bomull. Som de overnevnte kommer Lanaquarelle også i løse ark og i blokker.
 • Hahnemühle Britannia
  Britannia fra Hahnemühle er et godt og kjent akvarellpapir, som er syrefritt og lysekte. Britannia kommer i løse ark og i blokker, med 3 ulike overflater.
 • Figura
  Aqua fra Figura er et syrefritt akvarellpapir i god studiekvalitet og er prisvennlig. Aqua får du i pakke med løse ark og i blokker med i en overflate.
 • Derwent Watercolour
  Derwent Watercolour Paper er et syrefritt, glatt papir som kommer i blokker. Det er spesielt laget for vannløselige blyanter eller fargeblyanter.

Send oss en melding